Sponsorizează 20%

Sprijină Yuppi Camp cu 20% din impozitul pe profit, GRATUIT, reducând impozitul datorat statului!
Anul 2024

Sponsorizare în limita a 20% din impozitul pe profit.

Anul 2024 Retroactiv

Prevederile actuale acordă posibilitatea contribuabililor plătitori de impozit pe profit să dispună redirecționarea impozitului pe profit.

Direcționează 20% din impozit spre Yuppi Camp.

Alegerea Companiei

Formatul atributului CUI este invalid!
Acest CUI nu este prezent în baza de date Openapi. Te rugăm să introduci datele companiei manual în câmpurile de mai jos!

Datele sunt cele publicate de Ministerul de Finanțe și ne sunt puse la dispoziție de openapi.ro

Datele companiei

Date de contact

Suma învestită

Completarea câmpului este necesară!
generază pdf-ul
Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google.
Găzduirea gratuită a 30 de familii cu un copil bolnav cronic sau grav într-o tabără de 4 zile.
Target
150000 RON
50% - 75000 RON

Când boala atacă sufletul, nu doar corpul. Povestea Amaliei.

M-am prăbușit pe scaun. Eu nu pot face asta. «Nu voi fi în stare să gestionez boala fetiței noastre», i-am spus soțului. Atunci nici nu știam că nu viața fără gluten va fi cea mai grea, ci viața cu frica uriașă care a pus stăpânire pe fetița noastră. 

În urmă cu trei ani, într-o zi, Amalia nu a mai putut coborî din camera ei, atât de tare o dureau picioarele. Avea șapte ani. Am mers de urgență la un ortoped, dar ne-a spus că el nu vede nimic în neregulă. Însă eu știam că ceva nu e bine. Fetiței îi era rău, era bolnavă din două în două săptămâni, o durea burta după ce mânca, se înfuria și izbucnea în lacrimi din senin. 

Nu știam ce se întâmplă cu ea. Când se simțea mai rău mergeam la medicul de familie, dar deja știam ce ne va prescrie. Am fost la medicul ortoped. El ne-a trimis la Târgu Mureș. Aici, pentru prima dată, ni s-a cerut să facem analize mai complexe. Așa am descoperit că fetița noastră este intolerantă la gluten. 

A trebuit să treacă trei ani să aflăm asta. Iar între timp inflamația a atacat tot corpul Amaliei și s-a instalat și în inima și mintea ei…

Amalia nu merge singură la școală pentru că, pe drum, este o porțiune mai alunecoasă și efectiv se blochează acolo, îi este frică să pășească. La bunici a auzit într-o zi o alertă pe telefon și nu a dormit trei nopți de frica urșilor. Învăț cu ea tabla înmulțirii de doi ani, dar din păcate nici astăzi nu merge. Și-a dorit propria cameră, dar doarme în continuare cu noi. Uneori îi era atât de frică, încât făcea pipi pe ea… am reușit să scăpăm de scutece doar acum un an. Deci nu glutenul este greutatea noastră…

Tabăra Yuppi ne-a ajutat foarte mult. Amalia a avut curajul să meargă singură într-o excursie cu clasa, iar anul acesta a fost în tabăra Yuppi doar cu surioara ei. Mi-a povestit că s-a cățărat în copac, a mers pe o funie deasupra lacului, a călărit și a aflat că furtuna este doar cearta dintre aerul cald și rece, deci nu trebuie să-i mai fie frică.

Cătălina, mama Amaliei. 


Găsirea medicului specialist potrivit, tratamentele medicale de mai multe luni, și pe deasupra scumpe, eliminarea de făină, paste, pâine, dulciuri pare greu la început de drum, dar în spatele provocărilor și simptomelor vizibile se ascunde deseori ceva mai profund. 

Pentru că boala atacă nu doar corpul, ci și sufletul! 

În taberele Yuppi noi nu vindecăm boala copiilor. Dar ne îngrijim de sufletul și bunăstarea lor emoțională.

La fel ca Amalia, sute de copii bolnavi cronic și grav din România au nevoie de ajutor să înfrunte cruzimea bolii și fricile cauzate de aceasta. 

Tu le poți oferi acest dar printr-un gest simplu, gratuit și foarte valoros. 

Când redirecționezi 20% din impozit ajuți copiii bolnavi cronic și grav în lupta lor cu boala. 

Datorită generizității tale, în 2025, peste 250 de copii și familiile acestora vor putea avea parte de experiențe ce-i ajută să prindă curaj, încredere și să redescopere bucuria copilăriei în cele patru tabere gratuite de terapie prin experiență Yuppi Camp. 

Redirecționează acum 20% din impozit! Fii alături de copiii bolnavi cronic și grav în lupta lor cu boala! 

P.S.: Amalia și Cătălina sunt pseudonime deoarece am vrut să protejăm intimitatea familiei.

Despre modul de susținere

icon
carousel image
left arrow right arrow

Sprijină Yuppi Camp cu 20% din impozitul pe profit, GRATUIT, reducând impozitul datorat statului.

Legea sponsorizării și Codul fiscal permit societăţilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să ofere sponsorizări entităţilor fără scop lucrativ cum sunt asociaţiile. Sponsorizarea oferită va fi redusă din impozitul datorat statului în limita a

  • 20% din impozitul pe profit și 0,75% din cifra de afaceri, în cazul plătitorilor de impozit pe profit


Pentru detalii te rugăm să consulți materialul explicativ sub butonul detaliile fiscale și să ne contactezi (0749115191) pentru semnarea contractului de sponsorizare, de care vei avea nevoie la plata impozitului.



Moduri de susținere

Anul 2024

Folosește butonul de mai jos, completează contactul și virează suma dorită în contul Asociației până pe 31 decembrie.

Model de contract Detalii fiscale Declarația 107

Pentru companiile plătitoare de impozit pe profit

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările plătite până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 martie al anului următor).


Anul 2024 Retroactiv

Prevederile actuale acordă posibilitatea contribuabililor plătitori de impozit pe profit să dispună redirecționarea impozitului pe profit până la limita superioară a pragului până la momentul depunerii declarației de impozit pe profit.

Model de contract Detalii fiscale Declarația 177

Se poate depune declarația 177 înainte, sau împreună cu declarația anuală de impozit pe profit, aceasta dată fost reglementată prin OUG 153/2020, art. 1, pct. 13, lit. a “pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit, prin derogare de la prevederile art. 41 și 42 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declarației anuale privind impozitul pe profit și plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor".

Astfel, dacă ați făcut sponsorizări deductibile în anul 2023, dar nu ați atins plafonul maxim stabilit de lege (maximum 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75‰ din cifra de afaceri), aveți posibilitatea de a depune, până la 25 iunie 2024, la ANAF declarația 177, prin care solicitați ca diferența de sponsorizare până la plafonul maxim, rămasă nealocată, să fie redirecționată către proiectele noastre.

Aceeași declarație poate fi depusă și de companiile care nu au făcut deloc sponsorizări deductibile din impozitul aferent anului 2023.

Procedeul este simplu, se semnează un contract de sponsorizare între companie și Asociație, precizându-se suma exactă, așa cum reiese din calculele contabile, se completează declarația 177, pentru aceeași sumă și se depune la ANAF. Din acel moment ANAF, are la dispoziție 45 de zile pentru a procesa și vira suma către noi.

Vezi cum am cheltuit banii

Descarcă rapoartele anuale Yuppi și află mai multe despre anii trecuți!

Care este impactul sponsorizării tale?

icon
1000 RON

1000 lei cheltuieli de cazare și masă (4 nopţi, 6 mese pe zi) pentru 1 medic voluntar, într-o tabără de 4 zile

2000 RON

cheltuieli de cazare și masă (4 nopţi, 6 mese pe zi) pentru 1 copil cu cancer, diabet sau alte boli autoimune și grave

5000

găzduirea în tabără a unei familii cu copil bolnav cronic (0-9 ani), inclusiv frate/soră și părinţi sănătoși, într-o tabără de 4 zile

Pentru mai multe informații te rugăm să ne contactezi!

carousel image
contact person image

László Zsuzsa

Directoare de dezvoltare, Președintă, Cofondatoare