Tabăra pentru copii și adolescenți cu diabet se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 18 ani.
În tabără vor fi activități speciale pentru copii, în funcție de vârstă. Vom avea activități interioare și exterioare, printre care lucru manual, tir cu arcul, sport, alpinism, echitație, foto, teatru, magie, jocuri comune de socializare. Copiii vor participa la activități în grupuri de 8-10 persoane. Fiecare grupă va beneficia de suportul unui Amic (aşa cum numim noi voluntarii din tabără), care va face tot posibilul ca familiarizarea cu mediul din tabără să fie cât mai eficientă. Acesta va ajuta participanții să se regăsească mai bine în tabără, se vor juca cu copiii.
La planificarea activităților am avut în vedere ca în tabără toți copiii și adolescenții să se simtă bine și fiecare să aibă parte de experiențe de neuitat, motiv pentru care fiecare activitate este la liberă alegere, niciuna nu este obligatorie, dar recomandăm o implicare cât mai activă.
Activitățile sunt desfășurate cu respectarea prevederilor de siguranță, prin atenta coordonare a adulților instruiți.
Dragi părinți!
Telefonul mobil ne influențează viața în foarte multe feluri, și suntem siguri că ați observat și dumneavosatră câteva dezavantaje cauzate de telefoane mobile în viața voastră de zi cu zi. Taberele din ultimii ani ne-au atras atenția asupra faptului că tehnologia actuală - utilizarea unui telefon pentru monitorizarea glicemiei - folosită în tratamentul diabetului zaharat de tip 1, pe lângă avantajele sale binecunoscute, distrage atenția participanților de la activități și de la interacțiunile dintre ei.
Întrucât scopul principal al taberei noastre este de a asigura o terapie bazată pe experiență, încercăm în mod constant să reevaluăm situațiile și să luăm în considerare opțiunile actuale pentru a inova și a face tabăra mai eficientă și mai plăcută participanților și în același timp să ne atingem scopul ei ca și terapie comportamentală.
Anul trecut, în 2023, printr-o colaborare eficientă, am implementat o monitorizare glicemică uniformă. Asta a permis eliminarea utilizării telefoanelor mobile în timpul taberei, dar ne-a permis să putem urmări în timp real glicemiile participanților. Am avut la dispoziție sistemul de monitorizare continuă a glicemiei Dexcom one (senzor, transmiter, receptor). Acesta le-am montat fiecărui copil în momentul sosirii în tabără. Am avut un feedback pozitiv și din partea participanților și din partea părinților legat de acest sistem.
Participanții care operează în programul Smartguard sau care au un dispozitiv pompă de insulină augmentat CGMS ar putea rămâne cu propriul lor senzor. În cazul pompelor de insulină însă, din moment ce valorile glicemice sunt afișate și pe ecranul pompei de insulină, am cere totuși să vină fără telefoane mobile în tabără.
Și desigur participanții care vor să încerce senzorul Dexcom One, pot avea această șansă. În cazul în care participantul nu a utilizat până acum nici un dispozitiv de CGM și nici nu dorește folosirea acestuia în tabără, se poate opta pentru monitorizare prin glucometru, conform protocolului.
Dacă aveți orice întrebare sau nelămuriri nu ezitați să ne contactați prin mail sau prin telefon!
Sperăm să ne revedem curând!
18 - 22 august 2024