Formare

Formare voluntari

Credem în dezvoltarea continuă! Credem că putem organiza tabere într-adevăr profesionale și eficiente cu o echipă pregătită! În acest scop toți voluntarii ai echipei Yuppi vor beneficia de pregătire și de formare!

Un obiectiv important al acestor traininguri este pregătirea voluntarilor pentru a implementa terapia prin experiență într-un mod cât mai profesionist. 

De asemenea, în urma acestor sesiuni dorim ca fiecare participant să își cunoască responsabilitățile, să le înțeleagă și să știe să și le gestioneze, să fie conștient de neprevăzutul care ar putea apărea și să le ofere copiilor cea mai complexă, corectă și eficientă experiență terapeutică.

Credem în profesionalismul voluntarilor și vrem ca activitățile din timpul anului în care vă implicați să fie potrivite pentru voi și realizate cât mai bine posibil, de aceea, fiecare Amic nou, înainte de a se implica efectiv în activități trebuie să participe la un training profesionist alături de traineri bine pregătiți și o echipă prietenoasă. Aici vei afla de ce voluntarii Yuppi se numesc Amici și cum câteva ore din viața ta pot schimba viața unui copil bolnav.

Trainingul voluntarilor din acest an se va organiza între 13-15 mai 2022.

 

 

Sesiunea de formare WE CAN

Este vorba de o sesiune de formare care are ca obiective cunoaşterea reciprocă, educarea în ceea ce priveşte terapia prin experiență, înțelegerea elementelor importante ale fiecărei boli abordate în tabere, precum şi viaţa de zi cu zi din tabără.

Indiferent de rolul ales, această sesiune de formare deservește aprofundarea unor cunoștiințe teoretice de bază, care au un rol important în implementarea terapiei prin experiență, respectiv în dezvoltarea abilităților de comunicare și soluționarea problemelor care fac eficientă munca în echipă în decursul zilelor de tabără.
De asemenea, astfel viitorii voluntari se familiarizează cu principiile practice necesare desfășurării programelor pentru copii. 
Anul acesta sesiunea de formare WeCan va avea loc între 12-15 mai. 

SESIUNEA DE FORMARE ÎNAINTEA FIECĂREI TABERE

Este vorba de o sesiune de formare cu durata de o zi şi jumătate, exact înaintea sosirii copiilor și/sau tinerilor în fiecare dintre tabere.

Se vor discuta lucruri practice legate de rutina zilnică: informaţii concrete despre voluntari, despre copiii și/sau tinerii participanţi, cât şi despre atelierele/activităţile de grup. În această perioadă, echipa voluntarilor se pregăteşte pentru sosirea participanţilor, atât sufleteşte, cât şi practic, prin aranjarea locului de desfășurare al taberei potrivit necesităţilor specifice taberei respective.

 

TRAINING PENTRU AMICI DE ALPINISM

Ca Amic de Alpinism vei susține activitatea de cățărat în grădina de corzi – o activitate importantă în programul taberelor. Vei fi îmbrăcat în echipament special, vei supraveghea participanții, vei fi foarte atent la siguranța lor, îi vei coordona și îi vei determina să continue, să reușească.

Pentru dobândirea/dezvoltarea acestor abilități, organizăm o instruire condusă de experți. În plus, îți vei dezvolta și abilitățile organizatorice, cooperarea în echipă, încrederea în sine, abilitățile de coordonare. Participarea este obligatorie pentru toți Amicii de Alpinism acceptați pentru acest rol (atât pentru cei nou-veniți, cât și pentru cei vechi).

Toți amicii acceptați pentru acest rol (atât pentru cei nou-veniți, cât și pentru cei vechi) este necesar să participe și la formarea We Can (vezi secțiunea aferentă).

INFORMAȚII UTILE

Locul de desfășurare al formărilor este Complexul Turistic Andrei din Șăulia, județul Mureș - care e și locul de desfășurare al taberelor. Pe durata sesiunilor de formare, cazarea și mesele sunt asigurate de Yuppi Camp, însă e necesar să vă asigurați transportul.