Despre noi

Despre Yuppi Camp

cool Yuppi este o exclamație! Ridică-ți mâinile în aer și strigă tare: „Yupppiiiiiii”! Vei vedea, o să zâmbești fără să vrei – acesta este secretul Taberelor Yuppi!

Bine ai venit la Yuppi!

Tabăra Yuppi a fost înființată în 2011 pentru a oferi o modalitate eficientă de terapie complementară copiilor cu boli cronice din România. Modelul utilizat a fost reprezentat de Bátor Tábor din Ungaria, tabere de terapie prin experiență de anvergură. De altfel, Bátor Tábor este până azi un partener important al Yuppi Camp. 

Le mulțumim și le suntem recunoscători tuturor susținătorilor și partenerilor noștri, voluntarilor și medicilor care ne ajută an de an, numeroaselor companii și persoane fizice care ne sprijină, oferindu-ne o parte importantă din timpul, din energia și din resursele lor financiare, resurse esențiale pentru ca participanții să se poată bucura în mod gratuit de tabere. 

LÁSZLÓ ZSUZSA

Președinte, asociația Yuppi


CINE SUNT PARTICIPANŢII?

Taberele Yuppi oferă terapie prin experienţă copiilor cu diabet, cancer sau boli autoimune. Până acum, din 2011, în taberele Yuppi au participat 1.162 de copii și părinți din toată țara. 

 

METODA UTILIZATĂ

Suntem prima tabără din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă (numită și recreere terapeutică). În Bátor Tábor, tabăra din Ungaria de unde ne-am inspirat, am învăţat acest principiu profesional care este recunoscut și aplicat în întreaga lume. De altfel, Bátor Tábor este o tabără profesionistă și apreciată, parte a reţelei globale Serious Fun Children’s Network. În paginile următoare puteţi afla mai multe despre activităţile de terapie prin experienţă și eficienţa dovedită a acestei metode.

LOC, PERIOADĂ, DURATĂ

Tabăra complet dotată și utilată se află în localitatea Șăulia, judeţul Mureș. Aici am organizat anual, câte trei sau chiar patru tabere în funcție de grupa de vârstă, respectiv în funcție de boală: tabere pentru copii cu diabet, pentru adolescenţi cu diabet, pentru copii și adolescenți cu cancer sau boli autoimune, respectiv pentru familii cu copii cu cancer. 

În 2021 am organizat 2 tabere pentru familii. Prima a fost dedicată copiilor cu diabet și familiilor lor, iar cea de-a doua s-a desfășurat cu participarea copiilor cu cancer și boli autoimune și familiile  lor. 

În taberele din acest an am reușit să primim 49 de familii, dar numărul înscrierilor a fost mult mai mare decât ne așteptam. Din acest motiv am organizat, la început de toamnă un weekend pentru familii, Yuppi Family Weekend. În total, în acest weekend am avut 25 de participanți: 8 copii cu diabet și familiile lor.

AJUTOR SPECIALIZAT

În taberele de la Șăulia, alături de copii sunt prezenți în mod activ voluntari, personal medical specializat, precum și membri ai echipei de organizare. De asemenea, înainte de venirea în tabere, copiii sunt recrutați cu ajutorul medicilor.

În 2021 în taberele Yuppi alături de copii și familiile lor s-au aflat 84 de voluntari care au interacționat cu ei constant, i-au ajutat să își depășească fricile și să își redescopere puterile.  

Numărul copiilor, al voluntarilor și al taberelor noastre este în permanentă creștere!

Alăture-te!
0

de copii și adolescenți au participat în taberele Yuppi de terapie prin experiență

0

de voluntari au contribuit la siguranța, la confortul și la veselia copiilor din taberele Yuppi de terapie prin experiență

0

tabere Yuppi de terapie prin experiență au fost organizate

Misiunea

Scopul Taberei Yuppi este de a oferi copiilor cu boli cronice (diabet, cancer, boli autoimune) posibilitatea de a trece peste obstacolele bolii şi de a se bucura de o viață completă. 

Donații

Poți să ne ajuți în mai multe feluri. Fiecare donație contează pentru noi, ca să putem găzdui un număr și mai mare de copii.

 

Citește mai departe

Voluntari

Voluntarii Taberei, adică Amicii timp de o săptămână se ocupă de copii, organizează programe şi sunt lângă ei tot timpul. Lucrează la diferite activități iar pe durata taberei cu toţii contribuie la realizarea terapiei prin experienţă. 

Citește mai departe

Terapia prin experiență

Este o metodă științifică care oferă participanților posibilitatea de a-şi depăși propriile limite, de a descoperi noi resurse interioare care să îi ajute în lupta cu boala și de a trăi experiențe terapeutice.

Citește mai departe

Susține Yuppi

Ajută-ne să oferim copiilor cu boli cronice experiențe ce schimbă vieți. 

Citește mai departe

Echipa

Vi-i prezentăm pe colegii noștri profesioniști și dedicați, care lucrează pentru a aduce zâmbetul vindecător pe cât mai multe fețe ale copiilor cronic și grav bolnavi. Echipa noastră este compusă din angajați cu normă întreagă și parțială, precum și, în mare majoritate, din voluntari.

  • Toată echipa
  • Conducere
  • Asistență medicală și recrutarea copiilor
  • Managementul voluntarilor
  • Programe și training
  • Departament financiar și Fundraising
  • Comunicare

Zsuzsa László

Președinte

Zsuzsánna Konya

Director Executiv

Kincső Hanna Kocsis

Director Profesional

Adél-Frida Suflea

Camp manager

Blanka Beáta Gyéresi

Asistent birou

Dr. Melinda Korodi

Medic Coordonator

Dr. Tünde Gál

Medic coordonator oncologie

Laura Ruszkai

Coordonator management copii

Anna Eszter Bakó

Mentor management copii

Mihai Dăian

Responsabil copii

Fatime Tóháti

Responsabil copii

Antonia Nechită

Responsabil copii

Alexandra Silion

Responsabil copii

Dalma Vajda

Responsabil copii

Larisa Stroe

Coodonator voluntari

Henrietta-Timea János

Mentor voluntari

Orsolya Maxim

Mentor training

Lujza Fechită

Responsabil training

Blanka Beáta Gyéresi

Responsabil voluntari

Mălina Chifor

Responsabil voluntari

Teodora Andone

Responsabil voluntari

Zsuzsánna Pál

Coordonator programe

Linda Szabó

Responsabil programe

Dóra Gál

Responsabil programe

Ildikó Benedek

Responsabil programe

Judit Molnár

Director financiar

Enikő Horváth

Fundraiser corporativ

Sarolta Nagy

Fundraiser regional

Andrei Bulearcă

Fundraiser comunitar

Dora Mircea-Radu

Brand manager

Kinga Nagy

Asistent comunicare