Yuppi Online Adventure

Yuppi Online Adventure

A Yuppi Online Adventure 2020 májusában indult, hogy a pandémia okozta elszigetelődés ellenére, képernyőn keresztül is gyógyító élményekben részesítsük a krónikus beteg gyerekeket és családjaikat. Azóta önkénteseink összesen 14 online program és három online tábor révén közel 200 beteg gyerek és családtagja arcára csaltak mosolyt határon innen és túl.

Hogyan zajlik egy online program?

Mindenik programnak van egy témája, és erre a témára fűzünk fel különféle játékokat, kihívásokat, mókás kedvű, kreatív önkénteseink tolmácsolásában.  Így, bár a program online zajlik, a gyerekek nem ülnek végig a képernyő előtt, hiszen olyan kihívásokat kell teljesíteniük, amelyekhez mindenképpen el kell mozdulniuk a gép mellől, legyen szó egy hiperszuper időutazó gép építéséről, vagy éppen egy varázsfőzet elkészítéséről. 

Ha most arra gondolsz, hogy neked otthon bizony se űrhajó-alkatrészed nincs, sem pedig varázsnövényed, hát egyet se félj, hiszen a részvételhez semmi másra nincs szükséged, csak a következőkre:

- egy laptop/számítógép/tablet vagy telefon,

- stabil internetkapcsolat,

- a Zoom aplikáció,

- egy előzetes regisztráció a programra,

- játékos kedv! :)

Ki jelentkezhet?

Online programjainkra bármilyen krónikus betegségben szenvedő gyerek jelentkezését várjuk, akár más országokból is. Az egyetlen feltétel a román vagy a magyar nyelv ismerete, hiszen minden online programnak van egy román és egy magyar nyelvű változata is.

2021 óta azon dolgozunk, hogy programjainkat minél több kórházban lévő beteg gyerekhez is eljuttassuk.

Mikor lesz a következő Yuppi Online Adventure?

2022-ben összesen négy online programunk lesz, amelyet a Telus International Romania finanszíroz.

Az első két program április 8-án, a másik kettő novemberben lesz. Az alábbiakban az áprilisi programokról olvashatsz bővebben:

GARDENING GAMES WITH PETER RABBIT

Tudtad, mekkora móka a kertészkedés? 

Lassan felmelegedik az idő, a természet ébredezik, ilyenkor minden kertész munkához lát, hogy dalolva elvesse a földbe azokat a kis varázsmagokat, amelyekből majd finomabbnál finomabb zöldségek növekednek. Lehet, hogy neked nincs otthon kerted vagy erkélyed, viszont ablakod biztos van, ahová besüt a Nap. Ez már szinte elég is! Már csak annyi dolgod van, hogy gyere és találkozz Nyúl Péterrel, aki egy mulatságos virtuális kertész-iskolában tanulja McGregor-ral, hogyan kell kertészsapkát hajtogatni, varázsmagokat elültetni és hogyan kell kertész módon táncra perdülni. Szüksége van barátokra, mert kertészkedni is csak együtt érdemes. Segítesz neki? 

Csatlakozz a legújabb Yuppi Online Adventure tevékenységünkhöz április 8-án, román idő szerint 17:00 - 18:00 óra között. 

Jelentkezz itt: https://bit.ly/3MkXDnJ! (az űrlapon a novemberi programra is bejelentkezhetsz)

Korosztály: 6-13 évesek

Határidő: péntek, április 1-je, 20:00 óra.