A YUPPI TÁBORRÓL

Táborok

🎊 A Yuppi táborok ingyenes élményterápiás tevékenységeket biztosítanak rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek, fiataloknak. 
Az első olyan romániai szervezet vagyunk, amely a forradalmian új élményterápia/terápiás rekreáció módszerét használja.  A Yuppi Campet 2011-ben hoztuk létre, hogy egy hatékony, kiegészítő terápiát nyújtson a romániai krónikus beteg gyermekeknek.

A Yuppi táborok rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek és fiataloknak, valamint ezek családjának biztosítanak élményterápiás programokat. 

A kiépített és jól felszerelt, évente bérelt táborhelyünk Mezősályi falu szélén, Maros megyében található. 

2022-ES TÁBORAINK

🔹2022. július 3-9: Tábor diabéteszes gyerekeknek és fiataloknak (7 és 18 év közötti gyerekeknek és fiataloknak)

🔹2022. augusztus 20-23: Testvér Tábor (rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő 6 és 18 év közötti gyerekeknek és testvéreiknek)

🔹2022. augusztus 25-28: Családi Tábor (rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő 0 és 7 év közötti gyerekeknek és családjaiknak)

🔹2022. szeptember 24-25: Családi Hétvége (krónikus beteg 0 és 18 év közötti gyerekeknek és családjaiknak)

A táborokba való jelentkezés április 1-jén indult és a kezelő- vagy családorvoson keresztül történik. 

Technikai okok miatt az alábbi gomb nem működik, ezért arra kérjünk, írjanak e-mailt a camper@yuppicamp.ro címre. Köszönjük a megértést! 

Mit is csinálnak a gyerkőcök a táborban?

A Yuppi tábor ezernyi új lehetőséget, izgalmas kihívást, vagány játékot és sok új barátot kínál minden egyes táborozónk számára! Foglalkozásaink:

magaskötélpályán való mászás

lovaglás

íjászat

evezés

zene

fotográfia

színjátszás

kézműves

Az élményterápia

Az élményterápia vagy más néven terápiás rekreáció alapvető kiindulópontja, hogy számos jól felkészített önkéntes támogatásával és egy szakszerű egészségügyi csapat segítségével különös figyelmet fordítunk a táborozóink lelki és testi biztonságára. Ez a közeg biztosítja gyerekek számára a lehetőséget, hogy átlépjék saját határaik, felfedezzék belső erőforrásaik.
Ez krónikus beteg gyerek esetén úgy valósulhat meg, hogy olyan tábori napokat biztosítunk, melyek számára nehezen elérhetőek a hétköznapi életben, a hiányzó egészségügyi felügyelet, aggódó szülők, saját bátortalanság miatt.
Az izgalmas kihívások, új lehetőségek, kipróbálnivaló játékok olyan feladatok elvégzésére késztetik táborozóinkat, melyekről azt gondolhatnák, hogy nem képesek, így felfedezik saját lehetőségeiket (nem a korlátaikat), önbizalmuk, önértékelésük megnövekszik Ugyanakkor a különböző programok úgy vannak kialakítva, hogy ezek önfeledt szórakozást is jelentenek, nem csak feladatot. Együtt az új barátokkal, a hasonló betegséggel együttélő fiatalokkal, a lelkes önkéntesek között, ezen határok átlépése már sokkal könnyebb.
Ezen belső erőforrások biztos támaszt nyújtanak az egészséges vagy beteg társak elfogadásában és velük való kapcsolatépítésben, a saját betegséggel való mindennapi küzdelemben és összeségében hozzájárulnak a lelki gyógyuláshoz. Hisszük, hogy a lelki gyógyulás alapja és elősegítője a testi megerősödésnek is.

Orvosi felügyelet a Yuppi táborokban

Táborozóink lelki és testi biztonságát, illetve az izgalmas programok levezetéséért a lelkes felnőtt önkéntes csapatunk a felelős.

A DokiManók képezik az egészségügyi csapatunkat!

Táborozóink maximális egészségügyi biztonságát a szakorvosokból (diabetológus, onkológus, gyerekgyógyász), egészségügyi asszisztensekből és dietetikusból álló egészségügyi csapat biztosítja, akik fehér köpeny nélkül vannak jelen, a tábor teljes ideje alatt.