Rólunk

Történetünk

A Yuppi egy felkiálltás: emeld fel a kezed és kiálltsd el magad, hogy Yupppiiiiiii! Meglásd, akaratlanul is mosolyogni fogsz. Ez a Yuppi Tábor módszere!

Miért a Yuppi? 

A Yuppi tábort  2011-ben hoztuk létre, hogy egy hatékony, kiegészítő terápiát nyújtson, a Romániában, a krónikus betegséggel élő gyermekek és kamaszok számára. A magyarországi Bátor Tábor volt a Yuppi tábor modellje, ahol már nagyszabású terápiás táborokat szerveznek. Emellett a Bátor Tábor még mindig fontos partnere a Yuppi tábornak.

Kimondottan hálásak vagyunk támogatóinknak, partnereinknek, önkénteseinknek és azon szakorvosoknak, akik évről évre segítenek minket! Köszönjük a számtalan cég és magánszemély adományát, akik nélkül mindez nem létezne. Ők megajándékoztak minket idejükkel, energiájukkal, pénzügyi forrásokkal azért, hogy résztvevőink ingyenesen örülhessenek a Yuppi Tábornak.

LÁSZLÓ ZSUZSA

Yuppi Tábormozgalom ügyvezető elnöke


KIK A RÉSZTVEVŐK? 

A Yuppi táborok rákbeteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek és családjaiknak biztosítanak élményterápiás programokat. 

2011 óta táborainkban eddig 1.266 gyerek és szülő vett részt az ország minden részéből. 

ALKALMAZOTT MÓDSZER

Az első olyan romániai szervezet vagyunk, amely a forradalmian új élményterápia/ terápiás rekreáció módszerét használja. Ezzel a világszerte elismert és alkalmazott professzionális módszerrel a magyarországi Bátor Táborban ismerkedtünk meg, ahonnan a táboralapítás ötletét is merítettük. A Bátor Tábor egyébként a Serious Fun Children’s Network nemzetközi hálózat jól ismert és elismert tagszervezete.

HELYSZÍN, IDŐSZAK, IDŐTARTAM

A kiépített és jól felszerelt, évente bérelt táborhelyünk Mezősályi falu szélén, Maros megyében található. Itt évente három vagy akár négy tábort szerveztünk: diabéteszes kisgyermekeknek, diabéteszes fiataloknak, rákbeteg vagy autoimmun betegségben szenvedő gyerekeknek és fiataloknak, illetve rákbeteg gyerekes családoknak. 

2021-ben 2 családi tábort szerveztünk. Az elsőt diabéteszes gyermekek és családjaik, a másodikat pedig rákbeteg és autoimmun betegségben szenvedő gyermekek és családjaik számára. A tavalyi táborokban 49 családot tudtunk fogadni, de a regisztrációk száma a vártnál jóval magasabb volt. Ezért az ősz elején egy családi hétvégét is szerveztünk, a Yuppi Family Weekend-et. Összesen 25 résztvevőnk volt ezen a hétvégén: 8 diabéteszes gyermek és családjuk.

SZAKSZERŰ SEGÍTSÉG

Táborainkban a gyermekek mellett folyamatosan jelen vannak az önkénteseink, az egészségügyi személyzet, valamint a szervező csapat tagjai. A táborozó gyermekeket orvosok toborozzák.  2021-ben a Yuppi táborokban a gyerekek és családjaik mellett összesen 84 önkéntes vett részt, akik folyamatosan ott voltak a családok mellett, segítettek nekik legyőzni félelmeiket és újra felfedezni erősségeiket. 

 

 

2011 óta táborozó gyerekeink, önkénteseink és táboraink száma egyre csak nő!

Csatlakozz!
0

gyereket fogadtunk élményterápiás táborainkba

0

önkéntes segítette a gyerekek biztonságos, vidám és élménydús táborozását

0

élményterápiás tábort szerveztünk

Misszió

Célunk a krónikus betegségben szenvedő gyerekek és kamaszok önbizalmának növelése, önmagukba vetett hitük megerősítése, saját maguk elfogadásának elősegítése, ezáltal elsősorban lelki gyógyulásuk támogatása.

Adományok

Több módon is lehet segíteni a Yuppinak. Minden bejövő adomány hozzásegít ahhoz, hogy minél több gyereket tudjunk táboroztatni! Tudj meg többet arról, hogyan segíthetsz! 

Tovább olvasom

Önkéntesség

Táborainkat lelkes fiatalokból álló önkéntes csapat szervezi, készíti elő és vezeti. Ők a manók. Ők azok, akik mindig vigyáznak a táborozó gyerekekre, velük együtt játszanak, táboroznak.

Tovább olvasom

Élményterápia

A terápiás rekreáció alapvető kiindulópontja, hogy számos jól felkészített önkéntes támogatásával és egy szakszerű egészségügyi csapat segítségével különös figyelmet fordítunk a táborozóink lelki és testi biztonságára.

Tovább olvasom

Támogasd a Yuppit!

Támogatóink, partnereink, szponzoraink nagylelkű támogatásainak segítségével szervezzük már 2011 óta táborainkat! Segíts te is, hogy minél több gyereknek legyen része életet változtató élményekben! 

 

Tovább olvasom

Csapatunk

Bemutatjuk kollégáinkat, akik szakértelmükkel és elkötelezettségükkel azon dolgoznak, hogy minél több súlyosan beteg gyermek életét változtathassák meg. Nagyszámú csapatunk főállású, részmunkaidős és számos önkéntesen dolgozó személyből áll.

  • Teljes csapat
  • Szakmai és fejlesztési vezetés
  • Egészségügyi háttér és gyerekszervezés
  • Önkéntesszervezés
  • Programszervezés
  • Adományszervezés és pénzügy
  • Kommunikáció

László Zsuzsa

ügyvezető elnök

Konya Zsuzsánna

ügyvezető igazgató

Kocsis Kincső Hanna

szakmai igazgató

Suflea Adél Frida

évközi táborvezető

Gyéresi Blanka Beáta

irodai asszisztens

Dr. Korodi Melinda

vezető orvos

Dr. Gál Tünde

asszisztens - onkológia/JIA

Ruszkai Laura

gyerekszervezés koordinátor

Bakó Anna Eszter

gyerekszervezés mentor

Dăian Mihai

gyerekszervező

Tóháti Fatime

gyerekszervező

Nechită Antonia

gyerekszervező

Silion Alexandra

gyerekszervező

Vajda Dalma

gyerekszervező

Stroe Larisa

önkénteskoordinátor

János Henrietta-Timea

önkéntesszervezés mentor

Maxim Orsolya

képzésszervezés mentor

Fechită Lujza

képzésszervező

Gyéresi Blanka Beáta

önkéntesszervező

Chifor Mălina

önkéntesszervező

Andone Teodora

gyerekszervező

Pál Zsuzsánna

programkoordinátor

Szabó Linda

programszervező

Gál Dóra

programszervező

Benedek Ildikó

programszervező

Molnár Judit

pénzügyi igazgató

Horváth Enikő

fundraiser

Nagy Sarolta

fundraiser

Bulearcă Andrei

fundraiser

Mircea-Radu Dora

kommunikációs koordinátor

Nagy Kinga

kommunikációs asszisztens