ÖNKÉNTESKÉPZÉS

Yuppi Önkéntesek képzése

Hiszünk az önkéntesek felkészültségében, és azt szeretnénk, hogy azok a tevékenységek, amelyekben résztvesztek, megfelelőek és jól szervezettek legyenek számotokra, ezért minden új Manónak részt kell vennie egy jól felkészült és barátságos csapat által szervezett képzésen. Itt megtudhatod, hogy a Yuppi önkénteseket miért nevezzük Manóknak, illetve hogy pár óra az életedből hogyan tudja megváltoztatni egy beteg gyerek életét. 

 

Önkéntesképzés – WE CAN

Egy jókedvű, játékos hosszú hétvégére hívunk, ahol ismerkedünk a manósággal, a táborral, egymással, az élményterápiával. Beszélgetünk, tanulunk a betegség-csoportokról, felvázolunk, és megoldunk olyan kérdéses helyzeteket, amelyek előfordulhatnak a tábor során.

A választott szerepkörtől függetlenül, ez a képzés elősegíti az élményterápia, mint módszer, a hatékony kommunikáció és probléma-megoldás elméleti alapjainak elsajátítását, amelyek megalapozzák a tábori mindennapokban való együttműködést. Emellett megismerkedünk a programok megvalósítását elősegítő gyakorlati alapokkal és a tábor helyszínével. 
Idén az önkéntesek képzésére május 12-15. között kerül sor. 

Tábor előtti felkészülés

A tábor kezdését közvetlenül megelőző másfél nap: ekkor még kérdezhetsz, de már nem menekülhetsz.


Itt elsősorban gyakorlatias és a napi rutinhoz kapcsolódó tudnivalókkal foglalkozunk: praktikus dolgokat tanulunk meg egymásról, a gyerekekről, a programokról. Felkészülünk a gyerekek érkezésére, előkészítjük a házaikat, a programhelyszíneket, egyszóval beköltözünk.

 

MászóManó képzés

MászóManóként magas kötélpályán fogsz programot tartani a gyerekeknek (beöltöztetni a felszerelésbe, figyelni a biztonságra, koordinálni, bátorítani és még sorolhatnám). Ne tarts a magasságtól és légy gyakorlatias! Az általunk szervezett képzésen, szakértők vezetésével ezeket a feladatköröket mind elsajátíthatod. Ezen kívül fejlesztjük a szervezési készséged, csapatban való együttműködésed, magabiztosságod, koordinátori készséged és nem utolsó sorban technikai szaktudásod. A részvétel kötelező minden (régi és új) MászóManónak úgy a MászóManó, mint a WE CAN képzésen is.

HASZNOS INFÓK

A képzések helyszíne a Maros megyei Mezősályi melletti "Complexul Turistic Andrei", amely egyben a tábor helyszíne is. A képzés ideje alatt a szállást és az étkezéseket a Yuppi Tábor biztosítja, az utazás leszervezésében viszont szükségünk van a segítségetekre! Kérünk, hogy az utazás költségeit vállalva biztosítsátok a táborhelyre való utazásotokat. 
 
Idén az önkéntesek képzésére május 12-15. között kerül sor.