Despre noi

Despre Yuppi Camp

cool Yuppi este o exclamație! Ridică-ți mâinile în aer și strigă tare: „Yupppiiiiiii”! Vei vedea, o să zâmbești fără să vrei – acesta este secretul Taberelor Yuppi!

Bine ai venit la Yuppi!

Tabăra Yuppi a fost înființată în 2011 pentru a oferi o modalitate eficientă de terapie complementară copiilor cu boli cronice din România. Modelul utilizat a fost reprezentat de Bátor Tábor din Ungaria, tabere de terapie prin experiență de anvergură. De altfel, Bátor Tábor este până azi un partener important al Yuppi Camp. 

Le mulțumim și le suntem recunoscători tuturor susținătorilor și partenerilor noștri, voluntarilor și medicilor care ne ajută an de an, numeroaselor companii și persoane fizice care ne sprijină, oferindu-ne o parte importantă din timpul, din energia și din resursele lor financiare, resurse esențiale pentru ca participanții să se poată bucura în mod gratuit de tabere.

LÁSZLÓ ZSUZSA

Președinte, asociația Yuppi


CINE SUNT PARTICIPANŢII?

Taberele Yuppi oferă terapie prin experienţă copiilor cu diabet, boli oncologice sau boli autoimune. Până acum, în tabere au participat peste 890 de copii. În 2019, taberele au găzduit 144 de copii proveniţi din 21 judeţe. Organizarea taberelor se face în funcţie de boală, respectiv în funcţie de vârsta participanţilor: tabără pentru copii (7-12 ani), respectiv pentru adolescenţi (13-17 ani).

Premieră în 2017: la tabăra adresată familiilor cu un copil cu boală oncologică (0-9), organizată pentru prima dată în 2017, au participat 9 familii – în total 33 de persoane - atât copiii bolnavi, cât și părinții lor, precum și surorile și frații sănătoși. 

METODA UTILIZATĂ

Suntem prima tabără din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă (numită și recreere terapeutică). În Bátor Tábor, tabăra din Ungaria de unde ne-am inspirat, am învăţat acest principiu profesional care este recunoscut și aplicat în întreaga lume. De altfel, Bátor Tábor este o tabără profesionistă și apreciată, parte a reţelei globale Serious Fun Children’s Network. În paginile următoare puteţi afla mai multe despre activităţile de terapie prin experienţă și eficienţa dovedită a acestei metode.

LOC, PERIOADĂ, DURATĂ

Tabăra complet dotată și utilată se află în localitatea Șăulia, judeţul Mureș. Pe parcursul anului 2019 s-au desfășurat patru tabere Yuppi – pentru copii cu diabet, pentru adolescenţi cu diabet, precum și tabăra pentru copii și adolescenţi cu artrită juvenilă și boli oncologice. Taberele gratuite s-au desfășurat în lunile iunie, iulie și august.

AJUTOR SPECIALIZAT

Alături de copii, în tabere sunt prezenți în mod activ voluntari, personal medical specializat, precum și membri ai echipei de organizatori. De asemenea, înainte de venirea în tabere, copiii sunt recrutați și consiliați de medici. În 2019, Yuppi a colaborat cu 159 voluntari, dintre care 21 cadre medicale specializate, iar la recrutarea copiilor au contribuit 96 de medici specialiști.

Numărul copiilor, al voluntarilor și al taberelor noastre este în permanentă creștere!

Alăture-te!
0

de copii și adolescenți au participat în taberele Yuppi de terapie prin experiență

0

de voluntari au contribuit la siguranța, la confortul și la veselia copiilor din taberele Yuppi de terapie prin experiență

0

tabere Yuppi de terapie prin experiență au fost organizate

Misiunea

Scopul Taberei Yuppi este de a oferi copiilor cu boli cronice (diabet, boli oncologice, boli autoimune) posibilitatea de a trece peste obstacolele bolii şi de a se bucura de o viață completă. 

Donații

Poți să ne ajuți în mai multe feluri. Fiecare donație contează pentru noi, ca să putem găzdui un număr și mai mare de copii.

 

Citește mai departe

Voluntari

Voluntarii Taberei, adică Amicii timp de o săptămână se ocupă de copii, organizează programe şi sunt lângă ei tot timpul. Lucrează la diferite sarcini şi pe durata taberei, cu toţii contribuind la realizarea terapiei prin experienţă. 

Citește mai departe

Terapia prin experiență

Este o metodă științifică care oferă participanților posibilitatea de a-şi depăși propriile limite, de a descoperi noi resurse interioare care să îi ajute în lupta cu boala și de a trăi experiențe terapeutice.

Citește mai departe

Susține Yuppi

Cu ajutorul partenerilor, sponsorilor și a susținătorilor noștri din 2011 organizăm taberele speciale.

Citește mai departe

Echipa

Vi-i prezentăm pe colegii noștri profesioniști și dedicați, care lucrează pentru a aduce zâmbetul vindecător pe cât mai multe fețe ale copiilor cronic și grav bolnavi. Echipa noastră este compusă din angajați cu normă întreagă și parțială, precum și, în mare majoritate, din voluntari.

  • Toată echipa
  • Conducere
  • Asistență medicală și recrutarea copiilor
  • Managementul voluntarilor
  • Programe și training
  • Departament financiar și Fundraising
  • Comunicare

Zsuzsa László

Președinte

Zsuzsánna Konya

Director Executiv

Kincső Hanna Kocsis

Director Profesional

Dr. Melinda Korodi

Medic Coordonator

Dr. Tünde Gál

Medic coordonator oncologie

Laura Ruszkai

Coordonator management copii

Anna Eszter Bakó

Mentor management copii

Evelin Nám

Responsabil copii

Izabella Nagy

Responsabil copii

Gizella Ferencz

Responsabil copii

Mihai Dăian

Responsabil copii

Fatime Tóháti

Responsabil copii

Georgeta Szabo

Coodonator voluntari

Henrietta-Timea János

Mentor voluntari

Orsolya Maxim

Mentor training

Kriszta Oprișor

Responsabil voluntari

Lujza Fechită

Responsabil training

Larisa Stroe

Responsabil voluntari

Zsuzsánna Pál

Coordonator programe

Zsombor Kisfaludi-Bak

Mentor programe

Linda Szabó

Responsabil programe

Zsuzsanna János

Responsabil programe

Dóra Gál

Responsabil programe

Ildikó Benedek

Responsabil programe

Judit Molnár

director financiar

Enikő Horváth

fundraiser

Sarolta Nagy

fundraiser

Dora Mircea-Radu

coordonator comunicare

Kinga Nagy

asistent comunicare