Voluntariat în tabară

Tipuri de voluntari în tabără

În taberele Yuppi există mai multe roluri ale voluntarilor sau amicilor. Avem nevoie de tine pentru oricare din aceste roluri!

Poți fi Amic-Gazdă, Amic de Joacă sau Amic Medical. Te invităm să descoperi, citind în continuare, ce înseamnă și ce face fiecare tip de amic.

Așteptăm cu drag să te înscrii pentru rolul care crezi că ți se potrivește cel mai bine smile!

 

AMICII-GAZDĂ

Ei ţin locul părinților - sunt cei care ghidează participanții în lucrurile care trebuie făcute zi de zi. Amicii-Gazdă conduc copiii la locul de desfășurare al activităților, se joacă cu ei, comunică cu ei, mediază conflictele apărute şi, cel mai important: îndrumă, motivează și încurajează copiii.


Vreau să fiu voluntar!

AMICII de JOACĂ

Ei sunt cei care pregătesc şi susţin diferitele activități de terapie prin experiență pentru copii, pe parcursul zilei: călărie, cățărat, tir cu arcul, canotaj, lucru manual, etc, iar seara apar în costumaţii haioase, invitându-i pe cei mici la diferite aventuri, prin intermediul unor jocuri și specctacole cu nume inventive precum „Zeii lui Olimp”, „Peninsula” sau chiar și „Gala Oscar”.

Pentru anumite activități, precum cățăratul, este necesar ca amicul să aibă abilități speciale și să urmeze o sesiune specială de training, așa cum poți vedea la secțiunea Formare.


Vreau să fiu voluntar!

AMICII MEDICALI

Pentru a deveni parte din echipa medicală e necesar să ai pregătire specifică în acest sens, chiar dacă la Yuppi nu vei fi îmbrăcat în halat alb. Echipa medicală Yuppi include medici, asistenţi medicali, dieteticieni și kinetoterapeuți. Rolul tău este foarte important: vei contribui la siguranța fizică a participanților și vei avea sarcini legate de profesia ta. Dacă nu se vor ivi probleme medicale de rezolvat, atunci te vei alătura și tu vieţii de tabără, în programele hazlii. Astfel vei interacționa cu cei mici dintr-o altă perspectivă!

 


Vreau să fiu voluntar!