Formare

Formare voluntari

Credem în dezvoltarea continuă! Credem că putem organiza tabere într-adevăr profesioniste și eficiente doar cu o echipă bine pregătită, iar în acest scop, toţi voluntarii, după ce au fost acceptați în echipă, vor beneficia de două sesiuni obligatorii de formare.

Un obiectiv important al acestor traininguri este pregătirea voluntarilor pentru a implementa terapia prin experiență într-un mod cât mai profesionist.

De asemenea, în urma acestor sesiuni dorim ca fiecare participant să își cunoască responsabilitățile, să le înțeleagă și să știe să și le gestioneze, să fie conștient de neprevăzutul care ar putea apărea și să le ofere copiilor cea mai complexă, corectă și eficientă experiență terapeutică.

Atât sesiunile de formare, cât și taberele se desfășoară conform unui program riguros, în care toată lumea colaborează. Sunt câteva zile pline de muncă, dar și de emoții și distracție smile

Sesiunea de formare WE CAN

Este vorba de o sesiune de formare care are ca obiective cunoaşterea reciprocă, educarea în ceea ce priveşte terapia prin experiență, înțelegerea elementelor importante ale fiecărei boli abordate în tabere, precum şi viaţa de zi cu zi din tabără.

Indiferent de rolul ales, această sesiune de formare deservește aprofundarea unor cunoștiințe teoretice de bază, care au un rol important în implementarea terapiei prin experiență, respectiv în dezvoltarea abilităților de comunicare și soluționarea problemelor care fac eficientă munca în echipă în decursul zilelor de tabără.
De asemenea, astfel viitorii voluntari se familiarizează cu principiile practice necesare desfășurării programelor pentru copii. 

SESIUNEA DE FORMARE ÎNAINTEA FIECĂREI TABERE

Este vorba de o sesiune de formare cu durata de o zi şi jumătate, exact înaintea sosirii copiilor și/sau tinerilor în fiecare dintre tabere.

Se vor discuta lucruri practice legate de rutina zilnică: informaţii concrete despre voluntari, despre copiii și/sau tinerii participanţi, cât şi despre atelierele/activităţile de grup. În această perioadă, echipa voluntarilor se pregăteşte pentru sosirea participanţilor, atât sufleteşte, cât şi practic, prin aranjarea locului de desfășurare al taberei potrivit necesităţilor specifice taberei respective.

 

TRAINING PENTRU AMICI DE ALPINISM

Ca Amic de Alpinism vei susține activitatea de cățărat în grădina de corzi – o activitate importantă în programul taberelor. Vei fi îmbrăcat în echipament special, vei supraveghea participanții, vei fi foarte atent la siguranța lor, îi vei coordona și îi vei determina să continue, să reușească.

Pentru dobândirea/dezvoltarea acestor abilități, organizăm o instruire condusă de experți. În plus, îți vei dezvolta și abilitățile organizatorice, cooperarea în echipă, încrederea în sine, abilitățile de coordonare. Participarea este obligatorie pentru toți Amicii de Alpinism acceptați pentru acest rol (atât pentru cei nou-veniți, cât și pentru cei vechi).

Toți amicii acceptați pentru acest rol (atât pentru cei nou-veniți, cât și pentru cei vechi) este necesar să participe și la formarea We Can (vezi secțiunea aferentă).

INFORMAȚII UTILE

Locul de desfășurare al formărilor este Complexul Turistic Andrei din Șăulia, județul Mureș - care e și locul de desfășurare al taberelor. Pe durata sesiunilor de formare, cazarea și mesele sunt asigurate de Yuppi Camp, însă e necesar să vă asigurați transportul. 
Noutatea în acest an este că, în urma reglementărilor de distanțare socială, taberele vor avea loc online, astfel că vom realiza și sesiunea de formare WeCan ONLINE, accesibilă pentru toți cei care vor trece cu succes de sesiunea de interviuri. Perioada sesiunii de formare online este în curs de definire. De îndată ce se va stabili data și modul de accesare a trainingului ONLINE, vă vom anunța!
O parte din activitățile taberelor online va fi accesibilă tuturor, astfel că vă invităm să ne urmăriți pe Facebook!