Despre taberele Yuppi

Despre taberele Yuppi

💗Dragii noștri,

Cu toții trăim o perioadă de o incertitudine fără precedent.

Însă, și în această perioadă, la Yuppi Camp avem un reper cert: prioritatea noastră principală este siguranța medicală a copiilor și familiilor, a voluntarilor, și a echipei de organizare, și, desigur, a tuturor celorlalte persoane cu care colaborăm.

Continuăm pregătirile pentru taberele din această vară, ținem legătura cu părinții și recrutăm voluntari, iar simultan urmărim în permanență schimbările legislative, reglementările și recomandările oficiale în legătură cu pandemia COVID-19. Acestea, împreună cu obiectivul nostru de a asigura siguranța tuturor vor sta la baza deciziilor pe care le vom lua în legătură cu modul și măsura organizării Taberelor Yuppi din acest an.

Și încă ceva esențial, dragă familie Yuppi: să ne păstrăm optimismul și speranța, să fim solidari, să fim împreună, deocamdată de la distanță.

Țineți aproape pentru noutăți!

Vă îmbrățișăm virtual!

☀️

Yuppi este prima tabără din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă, recunoscută și aplicată în întreaga lume.

Succesul recreerii terapeutice rezidă în faptul că beneficiarii participă la activităţi şi exerciţii prin care au posibilitatea să-şi descopere propriile abilităţi şi talente (în nici în caz limitările) și astfel să-şi îmbunătăţească încrederea în sine. Aceste experienţe au un efect benefic asupra stabilizării simptomelor fizice. În conformitate cu această metodă, programul taberei a fost conceput astfel încât să fie intens, antrenant, dar şi distractiv, cu activități precum echitație, canotaj, tir cu arcul, cățărare, dar și muzică, teatru, lucru manual.

În fiecare zi, alături de copii se află voluntari bine pregătiți, între care și cadre medicale de specialitate care au grijă atât de siguranța lor fizică, cât și de bunăstarea lor emoțională.  

Cine se poate înscrie în Taberele Yuppi?

Taberele noastre li se adresează copiilor și tinerilor cu boli cronice. În prezent, taberele le sunt dedicate copiilor și adolescenților cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune din România.

TABERE ÎN 2020 

TABĂRA PENTRU COPII CU DIABET

Vârste: între 7 și 13 ani

Perioadă tabără: 19 iulie - 25 iulie 2020

Pentru informații despre înscrieri contactați-ne la numărul de telefon 0720.833.013 

🌞
TABĂRA PENTRU ADOLESCENȚI CU DIABET

Vârste: între 13 și 18 ani

Perioadă tabără: 2 august - 8 august 2020

Pentru informații despre înscrieri contactați-ne la numărul de telefon 0720.833.013 

🌞

TABĂRA PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI CU BOLI ONCOLOGICE SAU AUTOIMUNE

Vârste: între 10 și 18 ani

Perioadă tabără: 23 august -29 august 2020

Pentru informații despre înscrieri contactați-ne la numărul de telefon 0720.833.013 

🌞

TABĂRA PENTRU FAMILII 

se adresează copiilor cu vârsta de până la 10 ani care au o boală oncologică și familiilor lor - părinții, precum și surorile și frații sănătoși

Perioadă tabără: 3 septembrie - 6 septembrie 2020

Pentru informații despre înscrieri contactați-ne la numărul de telefon 0720.833.013

Înscrierea în oricare din tabere se face prin intermediul unei fișe medicale pe care fie o primiți de la medicul curant - dacă e unul din colaboratorii Yuppi, fie direct de la noi.

Lista medicilor poate fi vizualizată aici.

Pentru informații detaliate vă rugăm să scrieți un email la camper@yuppicamp.ro sau să scrieți un mesaj după ce dați click pe butonul SUNT INTERESAT de mai jos.

 

Ce fac copii în tabere

În cadrul taberelor Yuppi, copiii și adolescenții sunt implicați în următoarele activități de terapie prin experiență:

cățărare

echitație

tir cu arcul

canotaj

muzică

fotografie

teatru

lucru manual

Terapia prin experiență

Suntem prima tabără din România care utilizează terapia prin experiență (numită și recreere terapeutică), o metodă revoluționară recunoscută și aplicată în întreaga lume.

Conform mai multor studii științifice, terapia prin experiență crește gradul de independență și încrederea în sine a copiilor și adolescenților și contribuie la stabilizarea simptomelor fizice ale bolilor. 

Terapia prin experiență din taberele Yuppi constă în exerciţii și activități specifice precum echitație, canotaj, tir cu arcul, cățărare, dar și muzică, teatru, lucru manual, desfășurate alături de voluntari bine pregătiți în acest sens.

Taberele de terapie prin experiență au fost inițiate cu 25 de ani în urmă de actorul american Paul Newman. Momentan există 14 astfel de tabere  în Europa, care găzduiesc anual aproximativ 33.000 de copii cu 40 de tipuri de boli cronice.

Asistență medicală în tabără

Siguranța copiilor este o prioritate pe tot parcursul taberelor!

Pentru garantarea siguranței participanților, precum și pentru coordonarea activităților, în organizarea taberelor e implicat un număr mare de voluntari adulți, entuziaști ai cauzei. În fiecare tabără, numărul voluntarilor este cel puțin egal cu cel al copiilor sau adolescenților participanți. 

Echipa medicală - Amicii Medicali, cum îi numim noi - este formată din medici, asistenţi medicali, dieteticieni şi kinetoterapeuți, care fac tot posibilul ca toţi copiii să participe la orice tip de activitate, asigurând monitorizarea lor medicală 24 de ore din 24.