Despre taberele Yuppi

Despre taberele Yuppi

💕 Dragii noștri,

Cerul, copacii, lacul, zâmbetele. Jocurile, soarele, prieteniile. Ne e dor și nouă de toate lucrurile frumoase din taberele Yuppi de la Șăulia. În același timp, trăim o perioadă extrem de dificilă, al cărei final nu îl cunoaștem, iar prioritatea noastră principală dintotdeauna - siguranța copiilor, a familiilor lor, a voluntarilor, a echipei de organizare, a partenerilor noștri - este decisivă și esențială.

În consecință, în situația actuală am decis ca în acest an taberele Yuppi să se desfășoare exclusiv online. Am început să le construim și să ne entuziasmăm. Ne bucură faptul că vom duce terapia prin experiență în casele mai multor copii bolnavi cronic - foarte vulnerabili în acest context și în casele familiilor lor. Vom fi din nou împreună și ne va fi puțin mai ușor să trecem prin această perioadă plină de incertitudine.

🌞 Taberele Yuppi Online 🌞

🔹 Tabăra pentru copii cu vârste între 7 și 12 ani
Perioadă: 23-25 iulie
Termen-limită de înscriere: 19 iulie

🔹 Tabăra pentru adolescenți cu vârste între 13-18 ani
Perioadă: 6-8 august
Termen-limită de înscriere: 26 iulie

🔹 Tabăra pentru familii unde copiii sunt sub 7 ani
Perioadă: 20-22 august
Termen-limită de înscriere: 9 august

 Formular de înscriere: bit.ly/3dosgWH

ℹ️ Mai multe informații la adresa de mail camper@yuppicamp.ro sau la numărul 0720.833.013.

💕 Așteptăm cu mult drag înscrierile!

​ 

Ce fac copii în tabere

În cadrul taberelor Yuppi, copiii și adolescenții sunt implicați în următoarele activități de terapie prin experiență:

cățărare

echitație

tir cu arcul

canotaj

muzică

fotografie

teatru

lucru manual

Terapia prin experiență

Suntem prima tabără din România care utilizează terapia prin experiență (numită și recreere terapeutică), o metodă revoluționară recunoscută și aplicată în întreaga lume.

Conform mai multor studii științifice, terapia prin experiență crește gradul de independență și încrederea în sine a copiilor și adolescenților și contribuie la stabilizarea simptomelor fizice ale bolilor. 

Terapia prin experiență din taberele Yuppi constă în exerciţii și activități specifice precum echitație, canotaj, tir cu arcul, cățărare, dar și muzică, teatru, lucru manual, desfășurate alături de voluntari bine pregătiți în acest sens.

Taberele de terapie prin experiență au fost inițiate cu 25 de ani în urmă de actorul american Paul Newman. Momentan există 14 astfel de tabere  în Europa, care găzduiesc anual aproximativ 33.000 de copii cu 40 de tipuri de boli cronice.

Asistență medicală în tabără

Siguranța copiilor este o prioritate pe tot parcursul taberelor!

Pentru garantarea siguranței participanților, precum și pentru coordonarea activităților, în organizarea taberelor e implicat un număr mare de voluntari adulți, entuziaști ai cauzei. În fiecare tabără, numărul voluntarilor este cel puțin egal cu cel al copiilor sau adolescenților participanți. 

Echipa medicală - Amicii Medicali, cum îi numim noi - este formată din medici, asistenţi medicali, dieteticieni şi kinetoterapeuți, care fac tot posibilul ca toţi copiii să participe la orice tip de activitate, asigurând monitorizarea lor medicală 24 de ore din 24.