A YUPPI TÁBORRÓL

Táborok

A Yuppi táborok működése és tevékenységei, Romániában egyedülálló módon  az élményterápia/ terápiás rekreáció innovatív módszerére épülnek

A Yuppi Táborokat 2011 óta azzal a kifejezett céllal szervezzük, hogy krónikusan beteg gyerekeknek kihívásokkal teli, de biztonságos környezetet nyújtsunk. Ezekben a táborokban nem a betegségé a főszerep, hiszen olyan programokban veszünk részt közösen, amelyek tele vannak érdekes kihívásokkal, játékos programokkal, ahol a gyerekek igazán önmaguk lehetnek. Biztonságos környezetet teremtünk ahhoz, hogy táborozóink felfedezzék saját lehetőségeiket (és ne a korlátaikat), önbizalmuk, önértékelésük növekedjen, könnyebben teremtsenek kapcsolatokat. Hisszük, mindez hatással van fizikai állapotuk javulására is.

Kikkel táborozunk?

Táboraink krónikus betegséggel együtt elő gyerekeknek és fiataloknak szólnak. Jelenleg I-es típusú diabéteszes, juvenilis idiopathias arthritis-os (JIA) és onkológiai betegséggel élő gyerekeket és fiatalokat áll lehetőségünkben fogadni.

Idén is egy más típusú tábornak is otthont ad majd a Yuppi, ez pedig 0 – 10 év közötti onkológiai betegségben élő gyerekeknek és családjaiknak szól.

2018-AS TÁBORAINK

DIABÉTESZES KAMASZOKNAK

Életkor: 13 - 18 évesek 

Tábor periódusa: 2018., július 15 - 21.

Jelentkezési határidő: 2018., április 20. 

🌞

DIABÉTESZES KISGYEREKEKNEK

Életkor: 7 - 12 évesek 

Tábor periódusa: 2018., július 29. - augusztus 4.

Jelentkezési határidő: 2018., április 20. 

🌞

ONKOLÓGIA ÉS JIA

Életkor: 10 - 18 évesek  

Tábor periódusa: 2018., augusztus 19-25.

Jelentkezési határidő: 2018., május 4.

🌞

CSALÁDI TÁBOROK

Tábor periódusa: 2018., augusztus 30. - szeptember 2.

Jelentkezési határidő: 2018., május 4.

  • A Yuppi Tábor kapcsolattartó kezelőorvosainak listáját megtalálod lennebb. Ők azok a kezelőorvosok, akik már ismerik táborunkat és át tudják neked adni az Egészségügyi Jelentkezési Lapot. Ezt kezelőorvosodnak kell kitöltenie szülői beleegyezéssel. A kitöltött jelentkezési lapot eljuttatja majd maga a kezelőorvos táborunk szervezőihez. Amennyiben erre a kezelőorvosnak nincsen lehetősége, arra kérünk, hogy postázd nekünk a kitöltött jelentkezési lapot.

A kezelőorvosok listája elérhető itt

  • Amennyiben kezelőorvosod nem található a fenti listában, még mindig jelentkezhetsz saját kezelőorvosodon keresztül is táborunkba. Érdeklődj a lenti Érdekel gomb megnyomásával.

 

Mit is csinálnak a gyerkőcök a táborban?

A Yuppi tábor ezernyi új lehetőséget, izgalmas kihívást, vagány játékot és sok új barátot kínál minden egyes táborozónk számára! Foglalkozásaink:

magaskötélpályán való mászás

lovaglás

íjászat

evezés

zene

fotográfia

színjátszás

kézműves

Az élményterápia

Az élményterápia vagy más néven terápiás rekreáció alapvető kiindulópontja, hogy számos jól felkészített önkéntes támogatásával és egy szakszerű egészségügyi csapat segítségével különös figyelmet fordítunk a táborozóink lelki és testi biztonságára. Ez a közeg biztosítja gyerekek számára a lehetőséget, hogy átlépjék saját határaik, felfedezzék belső erőforrásaik.
Ez krónikus beteg gyerek esetén úgy valósulhat meg, hogy olyan tábori napokat biztosítunk, melyek számára nehezen elérhetőek a hétköznapi életben, a hiányzó egészségügyi felügyelet, aggódó szülők, saját bátortalanság miatt.
Az izgalmas kihívások, új lehetőségek, kipróbálnivaló játékok olyan feladatok elvégzésére késztetik táborozóinkat, melyekről azt gondolhatnák, hogy nem képesek, így felfedezik saját lehetőségeiket (nem a korlátaikat), önbizalmuk, önértékelésük megnövekszik Ugyanakkor a különböző programok úgy vannak kialakítva, hogy ezek önfeledt szórakozást is jelentenek, nem csak feladatot. Együtt az új barátokkal, a hasonló betegséggel együttélő fiatalokkal, a lelkes önkéntesek között, ezen határok átlépése már sokkal könnyebb.
Ezen belső erőforrások biztos támaszt nyújtanak az egészséges vagy beteg társak elfogadásában és velük való kapcsolatépítésben, a saját betegséggel való mindennapi küzdelemben és összeségében hozzájárulnak a lelki gyógyuláshoz. Hisszük, hogy a lelki gyógyulás alapja és elősegítője a testi megerősödésnek is.

Orvosi felügyelet a Yuppi táborokban

Táborozóink lelki és testi biztonságát, illetve az izgalmas programok levezetéséért a lelkes felnőtt önkéntes csapatunk a felelős.

A DokiManók képezik az egészségügyi csapatunkat!

Táborozóink maximális egészségügyi biztonságát a szakorvosokból (diabetológus, onkológus, gyerekgyógyász), egészségügyi asszisztensekből és dietetikusból álló egészségügyi csapat biztosítja, akik fehér köpeny nélkül vannak jelen, a tábor teljes ideje alatt.