A YUPPI TÁBORRÓL

Táborok

💗 Kedves barátaink!

Mindannyian egy nehéz, bizonytalan és teljes mértékben ismeretlen helyzetben vagyunk.

Itt, a Yuppinál azonban ebben az időszakban is van egy biztos pontunk: továbbra is prioritásunk a gyerekek, a családok, az önkéntesek, a szervezők és együttműködőink egészségügyi biztonsága.

Folytatjuk a nyári táboraink előkészítését, tartjuk a kapcsolatot a szülőkkel, önkénteseket toborzunk, ezzel párhuzamosan folyamatosan követjük a törvényhozást, a hatóságok figyelmeztetését és intézkedéseit a COVID-19-járvánnyal kapcsolatban.

Folyamatosan követjük a törvényhozást, a hatóságok figyelmeztetéseit és intézkedéseit az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Ezek a rendelkezések és a mindannyiunk biztonságának megőrzése vezérel azokban a döntésekben, amelyeket a következő időszakban fogunk meghozni az idei táboraink megszervezésével kapcsolatban.

És még valami nagyon fontos, kedves Yuppi-család: ne feledjük el megőrizni az optimizmusunkat és a reményt, legyünk szolidárisak, tartsunk össze – egyelőre így, a távolban.

Kövessetek továbbra is az újabb hírekért.

Virtuális ölelés mindenkinek!

☀️

A Yuppi táborok működése és tevékenységei, Romániában egyedülálló módon az élményterápia/terápiás rekreáció innovatív módszerére épülnek.

A Yuppi Táborokat 2011 óta azzal a kifejezett céllal szervezzük, hogy a krónikus betegséggel küzdő gyerekeknek és kamaszoknak kihívásokkal teli, de biztonságos környezetet nyújtsunk. Ezekben a táborokban nem a betegségé a főszerep, hiszen olyan programokban veszünk részt közösen, amelyek tele vannak érdekes kihívásokkal, játékos programokkal, ahol a gyerekek igazán önmaguk lehetnek. Biztonságos környezetet teremtünk ahhoz, hogy táborozóink felfedezzék saját lehetőségeiket (és ne a korlátaikat), önbizalmuk, önértékelésük növekedjen, könnyebben teremtsenek kapcsolatokat. Hisszük, mindez hatással van fizikai állapotuk javulására is.

 

Kikkel táborozunk?

Táboraink onkológiai beteg, diabéteszes vagy más autoimmun betegséggel élő gyermekeknek és fiataloknak szólnak.

2020-AS TÁBORAINK

DIABÉTESZES KISGYEREKEKNEK

Életkor: 7 - 13 évesek 

Tábor periódusa: 2020., július 19 - 25.

A jelentkezési folyamattal kapcsolatos részletekért hívjanak minket a 0720.833.013-as telefonszámon!

🌞

DIABÉTESZES KAMASZOKNAK

Életkor: 13 - 18 évesek 

Tábor periódusa: 2020., augusztus 2 - 8.

A jelentkezési folyamattal kapcsolatos részletekért hívjanak minket a 0720.833.013-as telefonszámon!

🌞

TÁBOR ONKOLÓGIAI VAGY AUTOIMMUN BETEGSÉGGEL KÜZDŐ GYEREKEK ÉS KAMASZOK RÉSZÉRE

Életkor: 10 - 18 évesek  

Tábor periódusa: 2020., augusztus 23-29.

A jelentkezési folyamattal kapcsolatos részletekért hívjanak minket a 0720.833.013-as telefonszámon!

🌞

CSALÁDI TÁBOROK

A tábor onkológiai betegséggel küzdő maximum 10 életévét betöltött gyerekeknek és családjainak (szülők, egészséges testvérek) szól.

Tábor periódusa: 2020., szeptember 3 - 6.

A jelentkezési folyamattal kapcsolatos részletekért hívjanak minket a 0720.833.013-as telefonszámon!

 

  • A Yuppi Tábor kapcsolattartó kezelőorvosainak listáját megtalálod lennebb. Ők azok a kezelőorvosok, akik már ismerik táborunkat és át tudják neked adni az Egészségügyi Jelentkezési Lapot. Ezt kezelőorvosodnak kell kitöltenie szülői beleegyezéssel. A kitöltött jelentkezési lapot eljuttatja majd maga a kezelőorvos táborunk szervezőihez. Amennyiben erre a kezelőorvosnak nincsen lehetősége, arra kérünk, hogy postázd nekünk a kitöltött jelentkezési lapot.

A kezelőorvosok listája elérhető itt

  • Amennyiben kezelőorvosod nem található a fenti listában, még mindig jelentkezhetsz saját kezelőorvosodon keresztül is táborunkba. Érdeklődj a lenti Érdekel gomb megnyomásával vagy írj emailt a camper@yuppicamp.ro címre.

 

Mit is csinálnak a gyerkőcök a táborban?

A Yuppi tábor ezernyi új lehetőséget, izgalmas kihívást, vagány játékot és sok új barátot kínál minden egyes táborozónk számára! Foglalkozásaink:

magaskötélpályán való mászás

lovaglás

íjászat

evezés

zene

fotográfia

színjátszás

kézműves

Az élményterápia

Az élményterápia vagy más néven terápiás rekreáció alapvető kiindulópontja, hogy számos jól felkészített önkéntes támogatásával és egy szakszerű egészségügyi csapat segítségével különös figyelmet fordítunk a táborozóink lelki és testi biztonságára. Ez a közeg biztosítja gyerekek számára a lehetőséget, hogy átlépjék saját határaik, felfedezzék belső erőforrásaik.
Ez krónikus beteg gyerek esetén úgy valósulhat meg, hogy olyan tábori napokat biztosítunk, melyek számára nehezen elérhetőek a hétköznapi életben, a hiányzó egészségügyi felügyelet, aggódó szülők, saját bátortalanság miatt.
Az izgalmas kihívások, új lehetőségek, kipróbálnivaló játékok olyan feladatok elvégzésére késztetik táborozóinkat, melyekről azt gondolhatnák, hogy nem képesek, így felfedezik saját lehetőségeiket (nem a korlátaikat), önbizalmuk, önértékelésük megnövekszik Ugyanakkor a különböző programok úgy vannak kialakítva, hogy ezek önfeledt szórakozást is jelentenek, nem csak feladatot. Együtt az új barátokkal, a hasonló betegséggel együttélő fiatalokkal, a lelkes önkéntesek között, ezen határok átlépése már sokkal könnyebb.
Ezen belső erőforrások biztos támaszt nyújtanak az egészséges vagy beteg társak elfogadásában és velük való kapcsolatépítésben, a saját betegséggel való mindennapi küzdelemben és összeségében hozzájárulnak a lelki gyógyuláshoz. Hisszük, hogy a lelki gyógyulás alapja és elősegítője a testi megerősödésnek is.

Orvosi felügyelet a Yuppi táborokban

Táborozóink lelki és testi biztonságát, illetve az izgalmas programok levezetéséért a lelkes felnőtt önkéntes csapatunk a felelős.

A DokiManók képezik az egészségügyi csapatunkat!

Táborozóink maximális egészségügyi biztonságát a szakorvosokból (diabetológus, onkológus, gyerekgyógyász), egészségügyi asszisztensekből és dietetikusból álló egészségügyi csapat biztosítja, akik fehér köpeny nélkül vannak jelen, a tábor teljes ideje alatt.