Rólunk

Történetünk

A Yuppi egy felkiálltás: emeld fel a kezed és kiálltsd el magad, hogy Yupppiiiiiii! Meglásd, akaratlanul is mosolyogni fogsz. Ez a Yuppi Tábor módszere!

Miért a Yuppi? 

A Yuppi tábort  2011-ben hoztuk létre, hogy egy hatékony, kiegészítő terápiát nyújtson, a Romániában, a krónikus betegséggel élő gyermekek és kamaszok számára. A magyarországi Bátor Tábor volt a Yuppi tábor modellje, ahol már nagyszabású terápiás táborokat szerveznek. Emellett a Bátor Tábor még mindig fontos partnere a Yuppi tábornak.

Kimondottan hálásak vagyunk támogatóinknak, partnereinknek, önkénteseinknek és azon szakorvosoknak, akik évről évre segítenek minket! Köszönjük a számtalan cég és magánszemély adományát, akik nélkül mindez nem létezne. Ők megajándékoztak minket idejükkel, energiájukkal, pénzügyi forrásokkal azért, hogy résztvevőink ingyenesen örülhessenek a Yuppi Tábornak.

LÁSZLÓ ZSUZSA

Yuppi Tábormozgalom ügyvezető elnöke


KIK A RÉSZTVEVŐK? 

A Yuppi Táborok a krónikus betegséggel küzdő gyerekeknek és kamaszoknak biztosítanak élményterápiás programokat. Táborainkban eddig több mint 571 gyerek vett részt. 2018-ban összesen 153 táborozót láttunk vendégül, az ország 21 különböző megyéjéből. A táborok betegség és korosztály szerint szerveződnek: kamasz diabétesz, kölyök diabétesz, onkológia és reuma gyerektábor, valamint a 0-9 év közti onkológiai beteg kisgyerekeknek, testvéreiknek és szüleiknek szánt családi táborunkban.

ALKALMAZOTT MÓDSZER

Az első olyan romániai szervezet vagyunk, amely a forradalmian új élményterápia/ terápiás rekreáció módszerét használja. Ezzel a világszerte elismert és alkalmazott professzionális módszerrel a magyarországi Bátor Táborban ismerkedtünk meg, ahonnan a táboralapítás ötletét is merítettük. A Bátor Tábor egyébként a Serious Fun Children’s Network nemzetközi hálózat jól ismert és elismert tagszervezete. A következő oldalakon többet is megtudhat az élményterápia alkalmazásáról és hatékonyságáról.

HELYSZÍN, IDŐSZAK, IDŐTARTAM

A kiépített és jól felszerelt táborhely Mezősályi szélén, Maros megyében található. 2018-ban 4 tábort szerveztünk itt: diabéteszes kisgyerekeknek, diabéteszes fiataloknak, reumás és onkológiai beteg fiataloknak, illetve olyan családoknak ahol az onkológiai beteg gyerek kisebb, mint 9 éves.

Mindenik tábor ingyenes volt, és hét napig tartott június, július és augusztus hónapokban.

SZAKSZERŰ SEGÍTSÉG

A táborokban a gyermekek mellett folyamatosan jelen voltak aktív önkénteseink, ay egészségügyi személyzet és a szervezőcsapat tagjai. A táborozó gyermekeket orvosok toborozzák, beszélgetnek velük a táborozásról. 2018-ban a Yuppi 159 önkéntessel dolgozott együtt, akik közül 21-en egészségügyi szakemberek, illetve a gyerekek toborozása további 54 szakorvos közreműködésével valósult meg. 

2011 óta táborozó gyerekeink, önkénteseink és táboraink száma egyre csak nő!

Csatlakozz!
0

gyereket fogadtunk élményterápiás táborainkba

0

önkéntes segítette a gyerekek biztonságos, vidám és élménydús táborozását

0

élményterápiás tábort szerveztünk

Misszió

Célunk a krónikus betegségben szenvedő gyerekek és kamaszok önbizalmának növelése, önmagukba vetett hitük megerősítése, saját maguk elfogadásának elősegítése, ezáltal elsősorban lelki gyógyulásuk támogatása.

Adományok

Több módon is lehet segíteni a Yuppinak. Minden bejövő adomány hozzásegít ahhoz, hogy minél több gyereket tudjunk táboroztatni!

Tovább olvasom

Önkéntesség

Táborainkat lelkes fiatalokból álló önkéntes csapat szervezi, készíti elő és vezeti. Ők a manók. Ők azok, akik mindig vigyáznak a táborozó gyerekekre, velük együtt játszanak, táboroznak.

Tovább olvasom

Élményterápia

A terápiás rekreáció alapvető kiindulópontja, hogy számos jól felkészített önkéntes támogatásával és egy szakszerű egészségügyi csapat segítségével különös figyelmet fordítunk a táborozóink lelki és testi biztonságára.

Tovább olvasom

Támogasd a Yuppit!

Támogatóink, partnereink, szponzoraink nagylelkű támogatásainak segítségével szervezzük már 2011 óta táborainkat!

 

Tovább olvasom

Csapatunk

Bemutatjuk kollégáinkat, akik szakértelmükkel és elkötelezettségükkel azon dolgoznak, hogy minél több súlyosan beteg gyermek életét változtathassák meg. Nagyszámú csapatunk főállású, részmunkaidős és számos önkéntesen dolgozó személyből áll.

  • Teljes csapat
  • Szakmai és fejlesztési vezetés
  • Egészségügyi háttér és gyerekszervezés
  • Önkéntesszervezés
  • Programszervezés
  • Adományszervezés és pénzügy
  • Kommunikáció

László Zsuzsa

ügyvezető elnök

Konya Zsuzsánna

ügyvezető igazgató

Kocsis Kincső Hanna

szakmai igazgató

Dr. Korodi Melinda

vezető orvos

Dr. Gál Tünde

asszisztens - onkológia/JIA

Bakó Anna Eszter

gyerekszervezés koordinátor

Nám Evelin

gyerekszervező

Nagy Izabella

gyerekszervező

Ferencz Gizella

gyerekszervező

Dăian Mihai

gyerekszervező

Tóháti Fatime

gyerekszervező

Szabo Georgeta

önkénteskoordinátor

János Henrietta-Timea

önkéntesszervezés mentor

Maxim Orsolya

képzésszervezés mentor

Oprișor Kriszta

önkéntesszervező

Stroe Larisa

önkéntesszervező

Fechită Lujza

képzésszervező

Pál Zsuzsánna

programkoordinátor

Kisfaludi-Bak Zsombor

programszervező mentor

Szabó Linda

programszervező

János Zsuzsanna

programszervező

Gál Dóra

programszervező

Benedek Ildikó

programszervező

Molnár Judit

pénzügyi igazgató

Horváth Enikő

fundraiser

Nagy Sarolta

fundraiser

Mircea-Radu Dora

kommunikációs koordinátor

Nagy Kinga

kommunikációs asszisztens