Rólunk

Történetünk

A Yuppi egy felkiálltás: emeld fel a kezed és kiálltsd el magad, hogy Yupppiiiiiii! Meglásd, akaratlanul is mosolyogni fogsz. Ez a Yuppi Tábor módszere!

Miért a Yuppi? 

A Yuppi tábort  2011-ben hoztuk létre, hogy egy hatékony, kiegészítő terápiát nyújtson, a Romániában, krónikus betegséggel élő gyermekek számára. A magyarországi Bátor Tábor volt a Yuppi tábor modellje, ahol már nagyszabású terápiás táborokat szerveznek. Emellett a Bátor Tábor még mindig fontos partnere a Yuppi tábornak.

Kimondottan hálásak vagyunk támogatóinknak, partnereinknek, önkénteseinknek és azon szakorvosoknak, akik évről évre segítenek minket! Köszönjük a számtalan cég és magánszemély adományát, akik nélkül mindez nem létezne. Ők megajándékoztak minket idejükkel, energiájukkal, pénzügyi forrásokkal azért, hogy résztvevőink ingyenesen örülhessenek a Yuppi Tábornak.

 

LÁSZLÓ ZSUZSA

Yuppi Tábormozgalom ügyvezető elnöke


KIK A RÉSZTVEVŐK? 

A Yuppi Táborok diabéteszes, reumás és onkológiai beteg gyerekeknek biztosítanak élményterápiás programokat. Táborainkban eddig több mint 571 gyerek vett részt. 2017-ben összesen 151 táborozót láttunk vendégül, az ország 19 különböző megyéjéből. A táborok betegség és korosztály szerint szerveződnek: kisgyerekeknek szóló tábor (7-12 év között), fiataloknak szóló tábor (13-17) és 2017-ben elsőként megszervezett onkológiai betegséggel élő gyereknek (0–9) illetve az ő szüleiknek és testvéreiknek szóló tábor.

ALKALMAZOTT MÓDSZER

Az első olyan romániai szervezet vagyunk, amely a forradalmian új élményterápia/ terápiás rekreáció módszerét használja. Ezzel a világszerte elismert és alkalmazott professzionális módszerrel a magyarországi Bátor Táborban ismerkedtünk meg, ahonnan a táboralapítás ötletét is merítettük. A Bátor Tábor egyébként a Serious Fun Children’s Network nemzetközi hálózat jól ismert és elismert tagszervezete. A következő oldalakon többet is megtudhat az élményterápia alkalmazásáról és hatékonyságáról.

HELYSZÍN, IDŐSZAK, IDŐTARTAM

A kiépített és jól felszerelt táborhely Mezősályi szélén, Maros megyében található. 2017-ben 4 tábort szerveztünk itt: diabéteszes kisgyerekeknek, diabéteszes fiataloknak, reumás és onkológiai beteg fiataloknak, illetve olyan családoknak ahol az onkológiai beteg gyerek kisebb, mint 9 éves.

Mindenik tábor ingyenes volt, és hét napig tartott június, július és augusztus hónapokban.

SZAKSZERŰ SEGÍTSÉG

A táborokban a gyermekek mellett folyamatosan jelen voltak aktív önkénteseink, ay egészségügyi személyzet és a szervezőcsapat tagjai. A táborozó gyermekeket orvosok toborozzák, beszélgetnek velük a táborozásról. 2017-ben a Yuppi 169 önkéntessel dolgozott együtt, akik közül 21-en egészségügyi szakemberek, illetve a gyerekek toborozása további 54 szakorvos közreműködésével valósult meg. 

2011 óta táborozó gyerekeink, önkénteseink és táboraink száma egyre csak nő!

Csatlakozz!
0

gyereket fogadtunk élményterápiás táborainkba

0

önkéntes segítette a gyerekek biztonságos, vidám és élménydús táborozását

0

élményterápiás tábort szerveztünk

Misszió

Célunk a súlyos, krónikus betegségekkel élő gyerekek önbizalmának növelése, önmagukba vetett hitük megerősítése, saját maguk elfogadásának elősegítése, ezáltal elsősorban lelki gyógyulásuk támogatása.

Adományok

Több módon is lehet segíteni a Yuppinak. Minden bejövő adomány hozzásegít ahhoz, hogy minél több gyereket tudjunk táboroztatni!

Tovább olvasom

Önkéntesség

Táborainkat lelkes fiatalokból álló önkéntes csapat szervezi, készíti elő és vezeti. Ők a manók. Ők azok, akik mindig vigyáznak a táborozó gyerekekre, velük együtt játszanak, táboroznak.

Tovább olvasom

Élményterápia

A terápiás rekreáció alapvető kiindulópontja, hogy számos jól felkészített önkéntes támogatásával és egy szakszerű egészségügyi csapat segítségével különös figyelmet fordítunk a táborozóink lelki és testi biztonságára.

Tovább olvasom

Támogasd a Yuppit!

Támogatóink, partnereink, szponzoraink nagylelkű támogatásainak segítségével szervezzük már 2011 óta táborainkat!

 

Tovább olvasom

Csapatunk

Bemutatjuk kollégáinkat, akik szakértelmükkel és elkötelezettségükkel azon dolgoznak, hogy minél több súlyosan beteg gyermek életét változtathassák meg. Nagyszámú csapatunk főállású, részmunkaidős és számos önkéntesen dolgozó személyből áll.

  • Teljes csapat
  • Szakmai és fejlesztési vezetés
  • Egészségügyi háttér és gyerekszervezés
  • Önkéntesszervezés
  • Tábori programszervezés
  • Adományszervezés és pénzügy
  • Kommunikáció

László Zsuzsa

ügyvezető elnök

Konya Zsuzsánna

ügyvezető igazgató

Kocsis Kincső Hanna

évközi táborvezető

Dr. Dalea Mihaela

vezető orvos

Fülöp Júlia

gyerekszervezés koordinátor

Sándor Szilvia

gyerekszervező - diabétesz

Imre Attila

gyerekszervező – diabétesz

Bakó Eszter

gyerekszervező – onkológia/ JIA

János Henrietta

önkéntes koordinátor

Márton Edit

önkéntesszervező

Éva Rebeka

önkéntesszervező mentor

Miklósi Dorottya

programkoordinátor

Kisfaludi-Bak Zsombor

programszervező asszisztens

Szabó Linda

programszervező asszisztens

Pauleti Florina

fundraiser

Bordás Szabolcs

pénzügyi felelős

Mircea-Radu Dora

kommunikációs koordinátor

Horváth Enikő

kommunikációs asszisztens

Pop Zsófia

kommunikációs asszisztens